29 December 2011

~ ICT holiday ~

Last Sunday we went to ICT.. bercuti sambil menikmati lampu kelip kelap :) 

Pagi tu we all pegi sunway lagoon then mlm pulak ke ICT. Bawak Anak2 buah. BabyD happy macam dia plak yang cuti sekolah..huhuu. tak tau la nnti bil dah besau macam mana. mesti ada je tempat yang babyD nak suh mummy n daddy bawak kan? Ingat mummy cop duit ye sayang???!!!   :)


 Happy dapat lampu angry bird.Tu yang atas stroller tu abg izhan anak my sister yg no 3.


 punya excited tengok lampu.. jakun kejap saya..


 Ok bila babyD kebosanan inilah yang akan di lakukan. sgt pelik bukan? uhuuu


 ni daddy ngn baby & abg izhan


BabyD tunjuk perut


Love this foto


me,BabyD and peacock :P


Pada tafsiran saya ...saya sudah kecut ...huhuu




Pergi ICT memang best tengok lampu tapi nak beratur punyalah panjang and then parking x systematic langsung. Memang x di sarankn langsung pergi ICT time cuti sekolah or public holidays.

20 December 2011

CHARCOAL MASK OH NOOOOO!!!!

SESI MENCANTIK KAN DIRI WITH HUBBY

ni la namanya Charcoal mask yang akan menanggalkan kulit mati,white head, black head and bulu roma kat muka. 





Bila tengok cecair yang color hitam tu rasa geli giler...


pas tu sapu kat muka macam ni...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


japppp... tunggguuuu.....

|
|
|
|
|
||
|||
||||
||

taraaaaaaa  
hubby x mo amek gambo pasal buruk benor rupanya.. hahahaaa



bila dah tarik after 20 minutes inilah hasil nya. habis kulit mati,segala bulu roma kat muka and whitehead keluar..
yucksss!!~



So kalau nak cuba benda ni and nak tau macam mana nak dapatkan bole tanya G kat email okeh :)

zoo negara

~Last weekend we went to zoo negara~

Di sebab kan G bawak video cam,photo yang G amek x bnyak dari iphone. So ini je la pic yang ada ...


Cuba tengok babyD tengah mamai




ala tomei nyer la hai anak mummy..




BabyD stress tengok zirafah :)




Then after few minutes baru dia sedar dia nampak menatang pala panjang..hahaha








BabyD dah kepenatan n mummy dah nampak macam bibik dari batam..huhu







19 December 2011

perubahan muka BabyD dari masa ke semasa

Meh kita tengok JOURNEY BabyD dari bersalin ke hari ni..


Ni masa G tengah sarat nak bersalin sangat dah. Masih boleh bertahan beb..
  ~DALAM PERUT~


 Ni pulak tengah nak masuk O.T.
~NAK OPERATE DAH~



BabyD punya muka masa baru lepas mandi.
~1 HARI~


ni masa 1st time bukak mata.
~1 HARI~



 Masa raya pertama jalan2 rumah cousins
~1 BULAN~



Open house dekat rumah kita. Bulan ni jugak mummy sunatkan BabyD
~2 BULAN~


On the way to balik kampung Kedah.
~3 BULAN~



Ni masa 4 bulan. dekat rumah auntie munah P.D.
~Nak masuk 4 BULAN~



Ni masa nak g jenjalan rasanya.
~5 BULAN~



Masa ni gigi BabyD dah gatal2 and dia suka main ngan bibir dia.
~6 BULAN~



Ni masa kat umah bonda kita main taman..
~7 BULAN~

Ni kita g jenjalan ngan family Tok's & eyang
~8 BULAN~



Ni kat umah mandi time..
~9 BULAN~

G suka sangat gambar ni. comel..
~10 BULAN~



Kenduri tunang cousin. ni gambar ngan tok baba.
~11 BULAN~



 ~1 YEAR~



Dinner with tok n eyang family kat port klang.
~1 TAHUN 1 BULAN~

Makanan yang BabyD suka ayam goreng.
~1 TAHUN 2 BULAN~



Gambar latest ada tapi blom update lagi.
Bila dah ada nanti G update lagi lah ye :)


Fresh from the womb ~ entry paling banyak gambar

Salam, Hari ni G nak cerita tentang the best day ever in my life... (So far la kan) Mana tau ada rezeki ada la lagi the 2nd day best ever in my life. muahahaaa

Ni masa G tengah sarat nak bersalin,sempat makan Mc'D lagik. Masa preggy BabyD memang G ske makan Mc'D. Western anak hamba :)



Ni masa sesi mintak maaf dengan mama.. hehee takut la kan. Ye la kan G c-sec, risau sangat masa tu.



 Ni dengan my Baba. My luvly daddy. Mintak maaf gak ni. haru sungguh !




Ni abg ipar yang banyak membantu masa bersalin tu. G tumpang pantang kat umah dia la, mintak tunjuk ajar my sister.Hubby basuh uri time ni. BIL tlng cangkul kasi dalam.



Anak buah G namanya Izhan,sian kepenatan macam dia plak yang bersalin.



ini lah babyD fresh from the WOMB!! tengok bulat sungguh kan?



Masa ni G nak bagi susu direct feed tapi G tak larat sebab ada ubat bius. So,bg formula milk dulu.



Ni daddy 1st time dukung BabyD.. cute sungguh



hahahahaa!!! ni la namanya pompuan dalam pantang. yang kat seblah tu my auntie aka my boss.



Ni masa 1st time nak bg direct feed to babyD. Sentuhan pertama aiyooo pedih woo!!! pecah sana sini cik B




Kesian anak mummy masuk wad pasal jaundices.  Hari ke 3 bersalin.




Baru hantar beberapa jam G dah stress macam nk gile pasal babyD x da kat seblah. Ajak hubby gi tengok babyD every 3 hours pasla nk bagi susu.



Ni kaki babyD yang sangat panjang.



Tengok jemari babyD. panjang macam kami juga!!



BabyD main cak2 ngan hubby.




 Pandai kan babyD senyum? Baru seminggu tau masa ni.



Sesungguhnya ku bersyukur kepadamu ya allah dengan kurniaan mu yang tak ternilai ini. Merubah hidup ku dan mengajarku menjadi anak dan ibu yg lebih bertanggungjawab. Sesungguh nya KAU MAHA PEMURAH. Amin....