26 November 2011

holiday awal muharam

Morning and salam.As semua orang tau yang hari ni start cuti 3 days sempena awal muharam.
Yang tak best nya kami 1 keluarga x bole berjalan ke mana-mana sebab condition babyD tak berapa baik lagi since last hospitalized due to lung infection. Now what i will try to do is spend lots of time for my babyD so that she wont feel boring cause tak keluar berjalan. But...... i dont care , esok i wana go to poney for shopping because ada diskaun 70% at SACC Mall shah alam. ngeh3.... esok pun nak pergi makan dekat restoran satay pandan indah. 

So for this holiday plan is to loose some weight !!! hahahahaa.. jogging, aerobic class and yoga. directly from sungai bertih klang.wah!!!! kelllasssss tak payah sesungguh nak g fitness cntr. Kat umah pun bole loose weight  kan.. 

ok la chow dulu..... selamat bercuti semua :)















18 November 2011

Baby D hospitalized due to Lung Infection

Dear All family and friends..


last Monday aku rushing balik because baby sitter call and bagi tau yang babyD demam temp dia 38.6calcius. i was so worried and bring her to pantai medical cntr. Sampai hospital temp BabyD naik lagi to 39.8cal. Terus kena admitted. sian kat BabyD pasal dia sgt lemah. masuk antibiotics and nebulizer. asik menangis sampai suara serak2 dah macam ella buat concert je. Yesterday she was discharged and doctor said that she might have asthma. This is because family history. I was suspected lung infection sebab BabyD batuk dah 2 bulan berturut. On and Off je. Nsib baik ada Prudential for BabyD and it was paid by them. alhamdulillah now she is getting better. Thanks to family and friends who was so supportive and prays for BabyD's recovery. Sangat berterima kasih.

Last but not least, to Abah and Mama yang banyak membantu sepanjang BabyD in hospital.

Luv u all..

05 November 2011

Anugerah Screen 2011 boring ?

malam tadi AST or anugerah screen 2011 berlangsung dengan cara yang membosankan. betul ke? aku tgk jugak tapi x berapa nk menghayati sebab babyD ajak main iphone. haiyoo.. ada la jugak tgk masa zizan nyanyi. Aku peminat zizan dlm juara lawak .. tapi bila tgk dia menyanyi aku jd meluat. bole ke aku guna ayat tu? hehee.. sori bro. u r not born to be a singer but an entertainer okeh. so far calon2 yg ada untuk filem terbaik ke,pelakon terbaik ke,kebanyakkan nya aku x kenal. ramai sgt pelakon n penyanyi baru. lagi satu masa finishing tu , ferhad n the other 3 guys nyanyi pun x best. tak pasti la kot tv aku yg bengong or astro yg x clear atau live show AST 2011 yang punya sound system weng... pasal aku dengar x sedap langsung nyanyian derang. failed! haa.... yang pasti hubby tanya "napa pengacara 2 org tu buat lawak x da org gelak?" hahahaa... aku x le jawab soklan tu tapi yg pasti cik ta mmg bosan. hahaaa.. lawak dia buat pun macam x berapa nak kena. amboi.. aku ni dah jd commentator plak. apa pun Anugerah screen itu bole la aku bagi rating 6/10 (sebagai penonton je la)  :)

04 November 2011

zaman kolej

masa aku masuk kolej dulu aku ada ramai kawan dr semua negeri.. aku duk hostel setahun pas tu duk umah sewa 2 taun.. mmg happening zaman kolej. rasa mcm nk blajar balik n peluk kawan2 lama.. nk bg tau yg aku rindu kat derang semua...
aku ada kawan rapat nama dia nazrah. sekarang ni dia dah jd inspektor nazrah kat perlis. masa kat kolej sapa yg x kenal aku? semua org kenal aku pasal aku nakal.. hahahaa.. 
tak da lah.. aku org biasa so x brapa nk glemer. time aku kat kolej dulu aku slalu g lpak kat ong tai kim. kiranyer toke mamak ngn toke cc kat sana dah kenal geng2 aku, pasal si nad ni bila bercakap tersangat la kuat.. suara dia bole dgr 100m nk lg bila dia gelak. tu pasal dia ble jd polis :) ramai gak kawan2 kolej yg dah kawin n beranak pinak.. aku rindu btol zaman blajar dulu. ni gambar kawan2 zaman2 kolej



back to April 19 1982

Cerita per TAMA dlm belog aku..

aku dilahirkn b4 subuh. Mayb sebab tu sampai sekarang aku cukup malas nak bangun semayang subuh :) mama kata aku lahir kat umah beralamat di kg puah seberang gombak. Tempat tu masa taun ni kampung lagi,kira merasa gak aku duk kawasan kampung..
aku ada sister yg aku sayang sgt. nama dia roza,sekarang dah kawin and dikurniakan suami serta anak2 yg comel yg bernama irfan,iman and izhan. kakak aku sekolah agama tau dulu time sekolah menengah.. tu dia baik skit la. aku ni nakal skit je. penat gak la baba naik turun sekolah coz kena panggil pasal aku buat perangai..
masa aku umur 3 tahun, muka aku mcm budak lelaki. mama kata masa dia ngandungkan aku,semua org kata aku ni baby boy,so bila kuar perangai mmg ala2 jantan skit.. sgt la buas :)
masa aku umur 3 tahun parents aku divorce. So mama have her own family and so do baba. time ni aku tinggal ngan baba sampai aku abis form 4. masuk form 5 baru duk ngan mama sampai sekarang aku lebih kerap blk umah mama even aku x da bilik aku sendiri or almari baju sendiri :)