28 January 2012

~List to have while travel with baby~

~List to have while travel with baby~

Memandangkan awal bulan 2 ni company G nak ke  buat trip to Bangkok, owh saya suka!! G akan update kan list yang perlu di bawa ke sana. Nak pulak hubby x ikut sebab company x tanggung,tapi bole tanggung G ngan BabyD je. BabyD masih breasfeed and tiket flight is only RM100 :)

So Check out my list:-


·         ~ Pampers 5 keping sehari. So pergi 4 hari x 5 keping, 20 keping   
·         ~ ubat ubatan untuk G and BabyD - ponstant/ubat demam/selsema/batuk/minyak kayu putih/krim rashes/vicks
·         ~ Poncho tuk cover BabyD nak nenen 
·         ~Toiletries - berus gigi/sabun mandi/losyen/bedak/getah rambut/perfume/sikat
·         ~ Charger HP
·         ~ Passport BabyD n G
·         ~ Sudu & bekas makan BabyD
·         ~ Baby wipes & Bip disposable
·         ~ kain lampin @ small towel
·         ~ Baju , seluar,stokin,skirt,pijama BabyD
·         ~ Toys BabyD
·         ~ Plastic baju kotor letak dalam beg sandang
·         ~ Thermometer
·         ~ Botol air kosong for G n babyD
·         ~ Baby Sling senang if babyD nk nenen sambil berjalan.Tk yah cari tempat duduk
·         ~ Sun glass BabyD & mummy
·         ~ plug power converter sesetengah country plug dia x leh charge macam kita. Tak perlu bawak pun x pa. Just in case
·         ~ Extra Bag mana nak tau shopping terover  :)
·         ~ Army knife ni untuk safety kat sana. Kita pergi ber2 je,so kena be extra carefull.
·         ~ small fan - nak jenjalan ngan BabyD takut dia panas.
·         ~ Telekung
·         ~ Camera & charger
·         ~ kudap2 - cloud 9/biskut/megi/tuna/lollipop
·         ~ no contact kedutaan Malaysia di Bangkok
·         ~ selipar & kasut BabyD
·         ~ stroller BabyD
As of now tu je senarai yang G bole ingat.. if let say ada lagi nak update G letak kat sini okeh


25 January 2012

~CNY Holiday Trip~!!!!

~3rd day trip~

hari kami nak balik ... 

 BabyD sangat seronok..

 tak mo di pegang tuh..

 daddy terlebih excited..

 CAK!!

 PEACEEE`








 Blup~!!!







































~CNY Holiday Trip~!!!!

~2nd Day Trip~

Seronok plak rasanya bercuti kali ni. maybe coz aku enjoy makan dengan banyak. Nak kena makan lactolite la sekarang .. perut dh boroi blk dah kot... Dalam gambor ni dah nampak yang aku makin chubby... aiyooo....




 Malam pertama kami makan di restoran namanya Santai. memang sgt santai sebab kami tunggu makanan 2 jam!! owh sgt terseksa. bila makan je rasa macam dah setahun x dpat makanan... hahahaa.. menyesal der makan kat situ. Cost us RM300 for the foods. Which is sangat mahal

 Daddy layan BabyD coz dia dah penat n lapar.

 Sesi menunggu makanan n order.

 Angry bird adalah menatang kesukaan BabyD sekarang ni. Dari kepala sampai kaki nk kena angry bird

 Ok sekarang BabyD dah pandai majuk.. Bila x dpt apa yang dia nak, dia akan buat aksi baru!!! ni lah aksi2 nya...

 Kecewa sebab x dpt nenen. Aku nak bg BabyD makan coz kalau dia nenen nanti terus nak tido.. So terpaksa la kasi dia tonggek2 macam ni.

 Stressss....

 Pepagi hari ke 2 kami g mandi pantai, makan eskrem tepi pantai n main ngn ulor.. Ni gambar iman,me,babyD,Kakak yaya n tok..

 Peace!!

 BabyD layan main pasir laut.

 Sgt excited...

 Tgk tu.. asyik sungguh~!!!

 Hermit crab..

 Teruja BabyD tengok menatang tuh.

 Amboi suka nya....

 Dah gelap anak mummY!!

 Daddy main dengan bayang2..

 Cantik tak?

 BabyD pelik tgk bayang2 dia sendiri..


 Muka protes pasal kena naik dah..panas tuh!

 Tengok BabyD pelik tgk bayang2 dia. Siap angkat kaki nak tgk bayang2 tu gerak..

 Pengalaman pertama main dgn bayang2 sendiri..

 I'm FAT!

BabyD penat main air n main pasir

 Tgh ari tu kami makan Ikan patin masak tempoyak Pak Akob kat pekan kuantan.. sedapppppppppppp!!!!!

 BabyD makan nasi ngn ikan selar seperti biasa.. :)

 On the way balik ke hotel BabyD nak duk belakang sengsorang. Tk mo duk kat mummy...

 Tgk layan perasaan..

 mummy nak exposed gak!

 our supir aka driver.



 babyD main playground..

 aktiviti kami lepas balik dari makan.. layan BabyD main menatang ni apa tah namanya..

 bersungguh okeh!

 Macam pandai jerk..

 Comel kn?

 ye ye jeee anak mummy ni


 Inilah hasilnya!!!!.......