Posts

Showing posts from January, 2012

~List to have while travel with baby~

~List to have while travel with baby~
Memandangkan awal bulan 2 ni company G nak ke  buat trip to Bangkok, owh saya suka!! G akan update kan list yang perlu di bawa ke sana. Nak pulak hubby x ikut sebab company x tanggung,tapi bole tanggung G ngan BabyD je. BabyD masih breasfeed and tiket flight is only RM100 :)
So Check out my list:-

·~ Pampers 5 keping sehari. So pergi 4 hari x 5 keping, 20 keping    ·~ ubat ubatan untuk G and BabyD - ponstant/ubat demam/selsema/batuk/minyak kayu putih/krim rashes/vicks ·~ Poncho tuk cover BabyD nak nenen  ·~Toiletries - berus gigi/sabun mandi/losyen/bedak/getah rambut/perfume/sikat ·~ Charger HP ·~ Passport BabyD n G ·~ Sudu & bekas makan BabyD ·~ Baby wipes & Bip disposable ·~ kain lampin @ small towel ·~ Baju , seluar,stokin,skirt,pijama BabyD ·~ Toys BabyD ·~ Plastic baju kotor letak dalam beg sandang ·~ Thermometer ·~ Botol air kosong for G n babyD ·~ Baby Slingsenang if babyD nk nenen sambil berjalan.Tk yah cari tempat duduk
·~ Sun glass BabyD & m…

~CNY Holiday Trip~!!!!

Image
~3rd day trip~
hari kami nak balik ... 
 BabyD sangat seronok..
 tak mo di pegang tuh..
 daddy terlebih excited..
 CAK!!
 PEACEEE`







 Blup~!!!










~CNY Holiday Trip~!!!!

Image
~2nd Day Trip~
Seronok plak rasanya bercuti kali ni. maybe coz aku enjoy makan dengan banyak. Nak kena makan lactolite la sekarang .. perut dh boroi blk dah kot... Dalam gambor ni dah nampak yang aku makin chubby... aiyooo....



 Malam pertama kami makan di restoran namanya Santai. memang sgt santai sebab kami tunggu makanan 2 jam!! owh sgt terseksa. bila makan je rasa macam dah setahun x dpat makanan... hahahaa.. menyesal der makan kat situ. Cost us RM300 for the foods. Which is sangat mahal
 Daddy layan BabyD coz dia dah penat n lapar.
 Sesi menunggu makanan n order.
 Angry bird adalah menatang kesukaan BabyD sekarang ni. Dari kepala sampai kaki nk kena angry bird
 Ok sekarang BabyD dah pandai majuk.. Bila x dpt apa yang dia nak, dia akan buat aksi baru!!! ni lah aksi2 nya...
 Kecewa sebab x dpt nenen. Aku nak bg BabyD makan coz kalau dia nenen nanti terus nak tido.. So terpaksa la kasi dia tonggek2 macam ni.
 Stressss....
 Pepagi hari ke 2 kami g mandi pantai, makan eskrem tepi pantai n main…