09 February 2012

~ Bangkok Trip~

4th Day in Bangkok

Hari kepulangan ku... Time ni bergambor je la keje nya... 

 Gambar hotel indra tempat kami menginap di hari terakhir..


 Jenjalan depan hotel sambil bergambor..


 comel tak kami?


 Me and afina..BabyD tido time ni.


 Photographer amek gambor dari bawah menunjukkan saya montels...
 Gading gajah dan saya...hahaha



 Last gambar seblom naik bas.. nak ke airport.



 Makanan last kami di bangkok..


 Time ni BabyD tengah emo..





 Yang kat belakang tu EnMansor dan wife. Cust RNT


 Huwaaaa....emo sudah mari!!! rindu daddy :p


 China shipping container..


 Last view to airport



Bergambar dengan mama n BabyD di airport...













~ Bangkok trip ~

3rd day in Bangkok

 Hari ke 3 we all ke Pattaya... lepak layan massage , tengok elephant show,tiger and crocodile show. Honey place(tempat buat madu).. malam tu g layan hard rock cafe pattaya... syok woo... kat pattaya banyak tempat mandi kucing.. hehehe.. tempat mandi kucing ni adalah tempat ayam2 di malaysia. so x elok di masuk. Takat lalu je la.. gambo pun x amek bahaya :p



 Time ni G n BabyD nk try amek gambar ngan gajah tu.


 Tengok BabyD takut nak amek gambor.


 Ni BabyD dah ready sket la.


 Nak Amek gambo ngan gajah ni kena bayar 50bath = RM5 la. tak mahal..



 Rombongan cik kiah kita...


 Buntuts gajah....


 time ni gajah nak menari..





 Siap... sedia!!.....


 Gajah yang tengah tu berdiri tegak... pandai gajah2 ni menari, main bola jaring,bola sepak,baling dat ke belon.. macam2 la depa pandai buat. Bila bg pisang busuk depa tak mau. pandai kan?


 Sangat comel


 Jinak sgt...


 Gajah ni ada gading tapi di tutup. Kata juru pandu tu before this gajah ada buat show kat tempat awam tapi ada org tercucuk gading gajah sebab dia ngamuk tengok ramai org n tempat baru. Buat show bukan kat tempat sendiri. Start tu yang thailand buat law elephant show kena buat kat pattaya sahaja. Tempat gajah do ternak. Tak pasti la G betul ke tak :)


 BabyD tercengang tegok gajah


 Ni crocodile show..


 Seram tgk dia masuk kan kepala dalam buaya tuh


 Cantik tak baju ni? Beli for BabyD rm25 je :)



 Ni ben10 warna pink...






08 February 2012

~ Bangkok trip ~

2nd Day in Bangkok

Trip ke Bangkok hari ke 2 sgt penat. We all breakfast dulu,pastu kami ke Golden Palace- tempat ni banyak temple...untuk yang suka history seronok la datang sini. Then ke Chao Praya - ni sungai. Kami shopping baju t-shirt bangkok. murah sgt.. rm9 sehelai. kualiti sangat bagus.Then ke wat arun - tempat ni banyak ikan. tempat org thai buang sial..
 Haa... last sekali kami ke Chatucak. Tempat shopping paling best katanya.. tapi bila pergi x se hebat mana. harga yang di bagi lebih kurang hargak.l. So x banyak barang yang di beli.


 
 Pagi di hotel. Sebelum memulakan aktiviti.


 
BabySitter aka makcik sepupu BabyD.muahahaha...


 babyD stress tengok orang baru .. ye la budak ni kan susah nk rapat ngan org..


 Gambar di Golden palace.. 


 Cantik kan view tu



 Naik bot ke sungai Chao Praya... weeeee


 Best tau naik bot ni ..


 Ni la semua yang join ke Bangkok. 20 orang..



BabyD tengah dalam process nak dapat feellll... Tempat baru la kata kan..