16 March 2012

~perubahan diri lepas ber anak~

Dalam kes ni aku nak share 1 citer, masa awal ngandung kan BabyD dulu aku selalu rasa sakit bahu and tangan. Tetiba lepas bersalin ada 1 benjolan macam urat tergeliat dlm tangan aku dekat dengan pergelangan tangan kanan ni. Makin lama makin besar pulak benjolan nya. Semenjak 2 bulan lepas bahu kanan ni makin nyilu sangat!!!... so every time nyilu aku sapu minyak kat benjolan tu and kat bahu.Lega la kejap. pas tu jadi blk. Dah macam2 cara aku buat. 



1/ aku beli minyak ni: 

 
2/lepas tu at the same time aku cuba pulak makan benda alah ni 







 3/bersauna pun bole tahan jugak sekarang ni. Nak bagi urat kembang supaya darah mengalir dengan bagus.




Al-kesahnya ibu angkat aku kata ,badan aku ada bela2 yang masuk. Lagi.... suka hati ibu angkat aku punya mulut! tak sayang mulut betul ibu tau.. dia kata bahaya ni ko ada keturunan.. yang iya nya memang bahu kanan ni sakit dari kecik2 dulu lagi. Penangan meniaga pasar malam. 


Bila dah ber anak ni baru nak rasa urat semua longgar. Nak tak nak aku kena exercise. Badan dah macam badak sumbu dah ni. Aku stress okeh!! masa muda badan sgt langsing seperti ini : -







Owh saya tertekan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!     *** wahai Hubby ku sayang, bagi lah cinta semangat yer... ngeh3... bwek geli :p









15 March 2012

~ kenangan bersama the most i missed ~

April 2004 adalah bulan pertama aku kenal syamilatulhani @ Umi. We were so closed even kat office and kat rumah,. kami pergi memana sama2. I missed her so much. aku kenal my hubby pun because dia yang bawak aku masuk join kelisa club. Masa tu aku x da kereta lagi. So hari2 pergi kerja tumpang dia. Pergi dan balik. bayang kan yer... betapa rapatnye kami :(
Bulan 5 2007 aku berhenti kerja dari Vads Bhd so i moved to Klang.. dapat kerja baru... Since that kami makin renggang.. Slowly kami lost contact. Hati ni sebak sangat. selalu cerita kat hubby... kenapa bila jauh freindship pun akan jauh? hubby kata sabar sayang ... mungkin ini adalah cara yang terbaik untuk kami jadi stronger in relationship kami. Tapi ... apa yang aku sangka rupanya makin suram.. aku ngan umi makin lama makin jauh... salah aku jugak..Masa wedding aku , umi adalah peneman setia masa nikah dan jugak sanding. Aku happy sangat. Masa dia nikah aku datang.. tapi masa sanding aku tak dapat hadir atas masalah kerja... aku pun sangat stress masa tu. Nak buat macam mana.. Nowdays aku dengar dia dah ngandung aku happy for her.. Sangat happy... I really hope she missed me too. Because i really missed her a lot... only god knows  :(


Umi if you read this.... pls know that i misses you so much and i'm sorry if i did hurt your feelings...

 Aku adalah driver dia .... no hands free okeh.. macam bapak kami punya rules je. sambil bawak kereta siap bole kuarkan kepala!!! hahhahaa





She is so understanding and helpful.. 





Masa ni kami dekat cc Radhi .. kebetulan nak dekat raya x silap.. 




Friendship forever ... 



Umi akan snap gambar x kira masa. she with her camera....




Masa ni kami nak ke Planet Hollywood kalau x silap.... nak sambut apa tah..
 



Since the day i met you until now you are always in my heart dear umi..



Innocence face from her..




Love her....



Ni lah group kami masa di vads..
  


we were so happy.. Missed those memory.



BabyD Expression ~~!!!

Lately my BabyD suka sangat buat face expression. A different kind of expression. Especially when she show her teeth.. So cute. Contohnya macam gambar kat bawah ni:
Bila ambil gambar guna iphone kita boleh turn to use front camera kan? So G suke ambil gambar dengan BabyD bila facing front. So bole tengok muka dia buat face expression. Yang gambar bawah ni BabyD ikut G ketap mulut .





 Yang ni masa kami pergi subang parade kot.. mana tah,x ingat. BabyD nampak kereta pengantin. Punya excited dia... di tunja tunja nya muka hello kitty tuh!






Tengok tuh... muka terjebak kegembiraan. Tapi malangnya gambar ni goyang :(
 




 Ok sila perhatikan gigi BAbyD yang kat bawah tu. Gigi taring je atas & bawah belum tumbuh lagi. Yang lain lengkap sebaris cantik macam Mummy dia   ** wink~~wink~~ perasan comel betul saya.. senyum sambil mata pandang atas tangan kat bahu..hehee







Cuba tengok BabyD punya perangai. Ni baru 1st time makan gula kapas. habis tau semua di bedalnya. lepas tu jadi hiper active duk melompat sana sini..
 





Tengok BabyD ikut G buat face expression :p

** like mother like daughter 
 





Ni gambar masa g wedding hubby's friend. cantik betul bunga tuh. Event dia pun bole tahan gak la .
 






Omak aih... gigi BabyD !!! rata jer...
 





BabyD suka sangat tengok flower.... BabyD pelat so bila dia sebut flower jadi fowerrrr....
 




Ni activity kami jenjalan ke Sunway piramid. Bila BabyD nampk je lembu tu terus dia excited. Ye la kat umah mana pernah tengok lembu kan...
 




Ni expression bila BabyD nak suap makan kat Mummy dia.
 




BabyD lepak kat umah MAk hari ahad lepas. Habis satu rumah dia pergi geledah nya. rindu sangat la tuh :p
 
 
Kalau dalam keta BabyD akan tidur kat kerusi dia. So bila dia tidur dia akan buat kepala senget macam ni. macam mana sekali pun kita tegak kan dia mesti nak senget jugak. Lantak la sayang ~~!!!


Ni masa G duk sibuk tampal pelekat tu kat hp cover. BabyD sibuk nak tampal jugak. pastu G tepek kat dahi dia.
 


10 March 2012

Roti sosej for dinner

Hari Khamis lepas G nya mood rajin sgt. Buat roti sosej homemade. pastu hari rabu lepas buat pizza. Now i'm on diet mood. Malam tak makan nasi. siang je kalau nak makan pun. 
Hari ni punya cerita,babyD demam pasal gigi taring nak tumbuh pulak. Adoi la... last 2 weeks demam sebab gigi geraham tumbuh. Kenapa la anak ku.... mummy risau tau :(

No mood nak type blog ari ni ......






ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

02 March 2012

THEY ARE SO ANNOYING!!!!!

Arghhhh!!!!!......... bila ada orang yang lebih ilmu pengetahuan dari kita buat kerek, apa yang korang rasa?  Its just so annoying tau!!!  ***** Why everywhere i go i have to face this kind of people. Aku tengah marah ni. pagi2 buta mood swing.What the hell??? *** ni marah dlam hati. orang macam aku ni mulut memang macam la***at... tapi hati aku baik.. ngeh3. Aku kadang x sampai hati nak marah or sound orang ... tapi mulut aku ni suka hati mak pak dia je nak lepas ..

01 March 2012

New baby sitter


Bila la masanya G nak update blog ni, malas sungguh rasanya.. bulan feb dah berlalu. Meh nak citer pasal babysitter. Middle month feb lepas babysitter babyD mintak tolong, katanya dah tak boleh nak jaga babyD sebab dah tak larat. I understand and i try to find a new babysitter for my babyD.
Then baru teringat same row dengan my house tu ada babysitter yang jaga budak same age babyD dalam 3 orang. So after talk with hubby we agreed to send her there. Hari ni start la kami hantar babyD ke rumah babysitter tu. We call her kak lili. BabyD call her mama. Since semalam lagi we all dah bagitau babyD that tomorrow you gonna stay with mama lili. Dia pun sibuk tolong G kemas barang2 yang nak di bawa ke rumah mama lili. Nak jadikan cerita,this morning we all nak hantar babyD awal. Because takut babyD tak nak stay nanti masak plak kan. ** padahal mummy dia yang takott **

BabyD dah la ske buat aksi terbaring-baring sambil menjerit mintak di ambil.So G ngan hubby hantar la dalam around 7.50am macam tu... Sampai je rumah mama lili, babyD nak nangis. G dah risau babyD jerit2. So i just pass her to mama lili then chaowww.. tak citer banyak. Bila dah hantar tu tak pulak dengar suara babyD nangis.. sangat pelik. Maybe ada kawan kan.. So saja la nak usha line. nak gi kerja memang G akan lalu depan rumah kak lili tu. So G intai buka cermin tingkap kecik je ** ala2 pengitip tak bertauliah.** Masa lalu depan rumah tu nampak mama lili letak babyD atas pangku dia. Then muka babyD ngadap pintu .. aiyoo... larikkk!!!!! takur kang babyD nampak. pecut la apa lagik! hahaha.. memang lawak der... 
Now dah tengah ari. Duk bersms ngan kak lili and she said babyD tak banyak nangis. cuma bila nampak pintu carik mami je :(  ** nangis G bila terbayang rupa babyD mintak di dukung**

Kena tabah kan hati ni.. Kak lili kata babyD makan nasi lauk sup fishball and roti strawberry. Now tengah tido sambil tengok tv citer monyet. hahahaha...tak sure la citer apa. 

Alhamdulillah semuanya selamat and G rasa lega. Balik kang nak g amek video kat umah and sambut babyD. Nak tengok macam mana riaksi dia. hahahaa...