Posts

Showing posts from 2013

mama dan kanser stage 4

status aku dalam kesedihan... mama diagnosed with cancer stage 4. cancer usus. masa mula2 mama kena kami semua tak tau. mama sakit perut since last ramadhan. mama nak membuang tapi tak lepas. sampai kena pakai pampers sebab yang keluar tersekat sekat. untill at 1 point dah sebulan macam tu,mama turutkan jugak pergi hospital. lepas buat ct scan dokter sahkan nampak ada ketumbuhan sebesar 10cm yang menghalang laluan najis. dekat dengan rahim. atas faktor tertentu mama tak dapat nak di operate untuk buang ketumbuhan tu. tapi doktor buat stoma je ke atas mama.(maknanya buat laluan najis dekat perut sebelah pusat) dalam masa yang sama , doktor sahkan terdapat kanser yang sangat banyak dekat bawah ketiak kanan mama dan dah merebak ke hati. semuanya berlaku dengan sangat pantas.mama seorang ibu yang sangat tabah dan kuat semangat. dalam masa lepas mama operate untuk buat stoma,aku bawak anak2 tidur rumah mama seminggu at least mesti sekali. ada bagus nya jugak berhenti kerja. at least mama d…

baby Dhiya aka miss 3: baby Dian aka miss 1mnth

hari ni mata tak mengantuk,jam dah puul 1.43am. since ku berenti kerja 2 tahun yang lepas,ku banyak belajar untuk menjadi housewife and mother kepada keluarga aku. haaa kali ni aku nak cerita pasal miss 3. she is so helpfull now. sometimes she even do things that i forgot to do on behalf of me. contohnya: nak masu tidur miss 3 akan rolong bawakkan hp mummy and tutp kipas. siap alert mummy untuk jangan lupa tutup lampu. siap kiss baby miss 1mnth before sleep. well,she do love her sister. best hidup macam ni. jadi housewife tengok anak2 membesar depan mata. well its time to sleep now. daaa