23 October 2014

babyD 1 year 2 months

gambar2 babyD 1year 2 months. banyak keletah bijak sgt dan taj banyak ragam. alhamdulillah dgn kurniaan dariNyA.

kanser usus dan alfatihah buat arwah mama

assalamualaikum

mama pergi meninggalkan kami semua pada tanggal 15.8.2014 jumaat jam 12.45 tghari.

kanser usus mama berada pada tahap kritikal masa bulan puasa. mama x boleh berjalan sebabkan kaki mama bengkak.

kami beraya dengan mama dalam keadaan mama terbaring di katil. last permintaan mama dia nak tgk lampu pelita di mlm raya. alhamdulillah kami anak beranak tunaikan tapi mama tak dapat tgk sebab mama tk boleh bergerak dari katil.

dari masa kesemasa mama mengadu sakit di belakang pinggang. kami adik beradik bergilir gilir jaga mama. mama pergi depan kami semua. perjalanan nak kebumikan arwah mama pun sangat smooth.

sehingga kini aku sgt sgt sgt merindui arwah mama. al fatihah buat mu.
syg mama sgt2

13 May 2014

my normal life

Assalam all,

Pergh bersawang sangat dah blog aku nih. 1st thing 1st. nak cerita apa yang belaku dalam hidup aku lately. Start dari awal bulan april 2014 aritu aku start buat business balik. kali ni aku decided jual keronsang je. memula tu sekali dengan qaseh gold. Tapi lama2 meja x muat nak susun box keronsang yang penuh, alhamdulillah denga izin dari NYA.. starting dulu aku buat setiap hari ikut papa niaga. tapi lama2 buat hari jumaat sabtu n ahad je memandangkan hari lain pasar malam tu x berapa nak best (maksudnya tempat tu kalau niaga pun x ramai org,tak pulang modal)

Aku bawak both my BabyD's . How do i do it? yes a good question though. Aku ajak kakak joint aku sekali. So sambil menyelam minum air. Sambil niaga tolong papa and gilir2 jaga anak2s.. hehe

Seronok berniaga kali ni. Sebab nya ramai yang ada. hari jumaat aku tinggalkan hubby (dia pun main badminton) hari sabtu aku gi dul,.ptg hubby dtg bawak both BabyDs. hari ahad plak hubby jadi babysitter. Love you so much la dear!! hehehe...

As of mama punya penyakit plak, 27.5.14 ni mama kena g HKL utk nak tau nak operate buang tumor tu ke tak sebb nya check up kat selayang hospital last time doc scan tumor dah kecut sikit.,alhamdulillah Ya ALLAH kau mendengar doa ku Ameen... So far x banyak perkara yang jadi, hidup aku normal je. kalau abnormal mcm pelik pulak kan,


That it .. nanti sambung lagi, aku nk g web qaseh gold plak

12 May 2014

wahhhh bersawang sudah ~!!!!

Assalam all..

Lama sangat dh tek jenguk blog ni. jap aku nak sapu sawang yg bersepah ni dulu .. fuuuhhh !!!!!

Well, aku sihat sahaja as well as my 3 lovely sweet potato bushuk mashammm... Hubby dubby sentiasa sihat alhamdulillah. BabyD makin lama makin bijak dengan keletahnya and sangat suka tengok youtube. BabyD 9 mnts plak dah merangkak dengan jayanya. So sweet bila tengokm BabyD 1 year 2 months dah boleh makan bubur,merangkak,berlari ,berjalan,bercakap,menjerit bila nak sesuatu and suka makan KEROPOK LEKOR!! amazingly she can finish up to 3 pieces tau.

i love my babiea

25 January 2014

sensitif itu perkara penting

aku tau aku bukan lah secerdik mereka. aku juga tidak lah secantik mereka... kerana aku hanyalah manusia biasa yang mudah terguris hatinya. jika aku ada super power dan harta, akan ku tukar semuanya menjadi aku yg perfect. tapi sangat mustahil akan berlaku perkara itu.. ergh...

Apa yg kau merepek ni setan?! sedih sangat aku hari ni. dah kenapa ek? macam pompuan ngandung plak haaa!!!! positif2!!

dah tdo dulu.. sakit hati x hilang lagi ni.

09 January 2014

dhiya homeschool journey 2014

alhamdulillah dah masuk 2014. keadaan mamaku so far after 3 times kemo she looks better. berbalik pada cerita anak aka dhiya amanda the bigD.

1st day at school she was fine and happy. masuk hari kedua dia buat perangai x nak g skolah. hampes btol minah ni. dah bayar yuran dia. burned macam tu je...sad!! tapi x pa me n hubby decided nak bg dia homeschool and opkosh me as her teacher..ngehngeh...

semalam 7.1.14 start la journey bigD as a student at home.dia kena ikut rutin harian bangun awal macam nak g skolah jugak. bezanya dia buat homework kt umah n blajar kat umah. macam mana aku amek pendekatan ngajar dia? huh jangan tanya soalan tu sebab aku pakai satu motto "ikut kata hati"... hahaha

anyway so far i can see my baby bigD sangat mudah memorized apa yg aku ajar. sgt cepat tangkap and very fast learner. cuma things that still need to workout is habit dia yg ngengada.bila penat tulis or colouring she will said "mummy dhiya penatla..mummy tlng plshh"

hampes sungguh...