Posts

Showing posts from 2014

kanser usus dan alfatihah buat arwah mama

assalamualaikummama pergi meninggalkan kami semua pada tanggal 15.8.2014 jumaat jam 12.45 tghari.kanser usus mama berada pada tahap kritikal masa bulan puasa. mama x boleh berjalan sebabkan kaki mama bengkak.kami beraya dengan mama dalam keadaan mama terbaring di katil. last permintaan mama dia nak tgk lampu pelita di mlm raya. alhamdulillah kami anak beranak tunaikan tapi mama tak dapat tgk sebab mama tk boleh bergerak dari katil.dari masa kesemasa mama mengadu sakit di belakang pinggang. kami adik beradik bergilir gilir jaga mama. mama pergi depan kami semua. perjalanan nak kebumikan arwah mama pun sangat smooth. sehingga kini aku sgt sgt sgt merindui arwah mama. al fatihah buat mu.
syg mama sgt2

dhiya homeschool journey 2014

Image
alhamdulillah dah masuk 2014. keadaan mamaku so far after 3 times kemo she looks better. berbalik pada cerita anak aka dhiya amanda the bigD. 1st day at school she was fine and happy. masuk hari kedua dia buat perangai x nak g skolah. hampes btol minah ni. dah bayar yuran dia. burned macam tu je...sad!! tapi x pa me n hubby decided nak bg dia homeschool and opkosh me as her teacher..ngehngeh...semalam 7.1.14 start la journey bigD as a student at home.dia kena ikut rutin harian bangun awal macam nak g skolah jugak. bezanya dia buat homework kt umah n blajar kat umah. macam mana aku amek pendekatan ngajar dia? huh jangan tanya soalan tu sebab aku pakai satu motto "ikut kata hati"... hahahaanyway so far i can see my baby bigD sangat mudah memorized apa yg aku ajar. sgt cepat tangkap and very fast learner. cuma things that still need to workout is habit dia yg ngengada.bila penat tulis or colouring she will said "mummy dhiya penatla..mummy tlng plshh"hampes sungguh...