Posts

Showing posts from January, 2014

dhiya homeschool journey 2014

Image
alhamdulillah dah masuk 2014. keadaan mamaku so far after 3 times kemo she looks better. berbalik pada cerita anak aka dhiya amanda the bigD. 1st day at school she was fine and happy. masuk hari kedua dia buat perangai x nak g skolah. hampes btol minah ni. dah bayar yuran dia. burned macam tu je...sad!! tapi x pa me n hubby decided nak bg dia homeschool and opkosh me as her teacher..ngehngeh...semalam 7.1.14 start la journey bigD as a student at home.dia kena ikut rutin harian bangun awal macam nak g skolah jugak. bezanya dia buat homework kt umah n blajar kat umah. macam mana aku amek pendekatan ngajar dia? huh jangan tanya soalan tu sebab aku pakai satu motto "ikut kata hati"... hahahaanyway so far i can see my baby bigD sangat mudah memorized apa yg aku ajar. sgt cepat tangkap and very fast learner. cuma things that still need to workout is habit dia yg ngengada.bila penat tulis or colouring she will said "mummy dhiya penatla..mummy tlng plshh"hampes sungguh...