16 June 2015

Bercuti di cameron highland 2015 part 2

Sambungan dari day 1

Assalam

Ni nak cerita day 2 kami pulak. Kami checkout awal sebab tak nak layan jam turun ke highway. Kalau balik tenghari alamatnya malam baru sampai. Jalan ikut tanah rata sempit so gerak awal. Kami sampai ke highway plus tu dalam jam 12 macam tu. Pukul 9am dh checkout  singgah kejap kat strawberry farm tu untuk beli pokok kiriman dari mertuaku. Sebelum balik pekena ice cream strawberry dulu. Sedap!! Masam2 manis rasanya.seketul2 buah dia bagi. Rm6 sahaja semangkuk. Rugi x try weh.

Balik ikut tanah rata jalan dia sgt2 la membuatkan aku pening kepala. Herot berot weh!! Ada lori ni dia duk depan kami.alhamdulillah driver dia paham situation kami so dgn baik hatinya dia berhenti kiri and bagi laluan kat kami2 ni.

Sepanjang perjalanan tu banyak rumah org asli dan sumbwr pendapatan mereka kalau tak silap aku daripada hasil jualan madu asli,barang2 rotan dengan petai.berlambak petai. Rm6 2 ikat. Seikat ada la 3 helai je. Hampes mahal harganya.

Smooth la perjalanan kami kali ni. Kalau korang naj pergi x payah la bawak baju tebal2 sebab cuaca x berapa nak sejuk. Malam pun tdo pakai selimut je. Kalau berjaket kompem peluh. Dlam bilik hotel x da kipas atau pun aircond. Harap maklum ye.

No comments:

Post a Comment